От ДПС няма да участват в инициираните от управляващите консултации за

...
От ДПС няма да участват в инициираните от управляващите консултации за
Коментари Харесай

ДПС няма да участва в нови консултации за партийните субсидии

От Движение за права и свободи няма да вземат участие в инициираните от ръководещите съвещания за партийните дотации, разгласи ръководителят на Движението Мустафа Карадайъ.

Вчера бе извършен Коалиционен съвет, на който управляващите взеха решение да предизвикват нови полемики във връзка предлагането им партийната дотация да бъде понижена на 1 лева за автентичен глас. 

" Това, което имахме да кажем по тематиката, го казахме и пред медиите, и с писмени оферти за промени в Закона, импортиран от Министерски съвет и на консултациите ни с Българска социалистическа партия и с ГЕРБ ", разяснява той. По негови думи е безсмислено да беседват с  " Обединени патриоти ".

" Предложението идва от Министерски съвет, в който те вземат участие. Ако те са решили да неодобряват своето държавно управление, това е тяхно решение ", посочи още Карадайъ. Той добави, че от Движението са създали своите оферти сред първо и второ четене, само че в този момент срокът е изминал. 

" След тези съвещания какво ще се създаде? Може би Министерски съвет ще си изтегли закона, ще има нови оферти, ниe нямаме изясненост по тази тематика ", добави той.

Карадайъ още веднъж напомни позицията на Движението, че дотациите би трябвало да са в задоволително огромен размер, който да разрешава естественото действие на партиите.

" Ако няма да могат политическите партии да финансират активността си посредством дотации от страната, то тогава би трябвало да има отворен, явен, транспарантен модел за финансиране на политическите партии ", добави Карадайъ. Той още съобщи, че от Движение за права и свободи разполагат с нужните средства, с цел да върнат надвзетите дотации, и ще го създадат в най-кратък период. 

Депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов разяснява решението на Движение за права и свободи.

" Когато би трябвало да бъде предпазена демокрацията в България, мисля, че всички партии би трябвало да са национално виновни и да преглътнат егото си и да създадат в действителност един спор по какъв метод да се финансират самите партии и кой да е размерът на самата дотация. Една такава внезапна смяна във финасирането на политическите партии в България няма да докара до нищо добре. Тяхна работа е дали ще вземат участие или не ", съобщи той.

По-рано през днешния ден депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова разгласи, че от партията към момента стоят зад концепцията си за 1 лев партийна дотация, само че са подготвени на договаряния. 

" Ако предлагането ни за 1 лев партийна дотация не събере задоволителна поддръжка, сме склонни на диалози, каквито ще предизвикват сътрудниците ни от " Обединени патриоти ", съобщи тя. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР